Tips innan man storsatsar inom motorsport

Precis som alla andra sporter kräver motorsporten att man spenderar flera timmar i veckan för träning. Detta gäller dock inte bara för föraren, utan inom motorsporten kan det nästan anses vara en familjesatsning. Därför kommer denna artikel att titta närmre på vad det innebär att storsatsa inom motorsporten. Stort fokus kommer att ligga på motorcross, vilket är en av de mer populära motorsporterna i Sverige.

Hur skiljer sig motorsporten åt från vanlig sport?

Motorsporten skiljer sig åt på flera olika sätt. Det allra första är att man som exempelvis crossåkare inte kan storsatsa själv. Utan man kommer att behöva hjälp från både vänner och familj för att kunna påbörja och genomföra sin storsatsning. Exempelvis behöver man hjälp med att frakta motorcrossen eller bilen mellan olika banor för både träningar och tävlingar. På så sätt behöver man som ung ha med sig minst en förälder varje gång. Därför blir det snarare ett familjeprojekt där familjens helger och vardagar efter jobbet går åt till att köra mellan olika banor och liknande.

Ha ett rullande garage med rätt verktyg

Om man väl känner sig redo för att satsa inom motorsporten och lägga ner all den tid som krävs behöver man en del praktiska saker. Det allra första man behöver är en bil med rätt bilinredning och verktyg. Det är nämligen inte ovanligt att motorcrossar och bilar går sönder under tävlingar och träningar, varpå man som förälder ofta måste agera som mekaniker. Det är inte förrän barnet blir väldigt duktigt inom sporten som man har råd med en egen mekaniker. På så sätt måste man som förälder köpa en bil med rätt inredning och verktyg så att man alltid finns nära till hands om något går sönder. Som tur är finns det numera möjlighet att köpa bilinredning och verktyg online.

Vad är det som tar så mycket extra tid?

I jämförelse till andra sporter tar motorsporten betydligt mer tid. Utan att ha någon som kan ta hand om bilen eller motorcrossen går det inte att träna på vardagarna. Därför kräver det otaliga timmar i garaget, något som barn dock kan hjälpa till med när dem är äldre. I regel är föräldrarna inom motorsporten dock väldigt intresserade av sporten själv. Så de flesta ser det inte som en börda, utan snarare som en hobby också. För att bi mekaniker måste man dock vara redo att läsa mycket innan man påbörjar en reparation.