Promota motorklubben

Håller du på med motocross eller någon bilsport? Det är roligt att köra snabbt och få utvecklas som förare. Om du är med i en klubb kan det vara smart att promota klubben, så får ni fler sponsorer och mer publik på tävlingarna.

Satsa på riktiga dekaler

Först och främst ska alla i klubben satsa på riktiga dekaler. Då framstår ni som mer seriösa och kunniga, förutom att ni också ser snyggare ut. Istället för att köpa billiga dekaler som lätt går sönder, ska ni satsa på kvalitet. Dekaler som faktiskt sitter kvar efter 2000 varv och 1000 timmar. Köp ditt dekalkit för cross hos HG Stickers som har hållbara dekaler som klarar tuffa tag. Du kan köpa dekaler till alla kända märken som Huskvarna, KTM, Gasgas, Honda, Yamaha, Suzuki, Sherco, Kawasaki och Beta. Annat märke? Hör bara av dig. Marvin Musquin, Ryan Dungey, Ken Roczen KTM Fairoli Enduro Team har köpt dekaler från HG STICKERS, så du är i gott sällskap.

YouTubekanal

Ett smart sätt att promota din motorsport är genom att skapa coola och informativa YouTubefilmer. Det är faktiskt både ett sätt att promota klubben och få extra inkomst, då just bilar, motorcyklar och teknik tillhör de ämnen som annonsörerna på YouTube gärna betalar lite extra för. Det är många som går ut på YouTube och letar efter sköna klipp. För att promota klubben riktigt bra ska ni satsa på kvalitet, alltså bra innehåll. Sätt fast kameran på hjälmen, folkracebilen, motorcykeln eller bilen och låt tittarna få hänga med. Vissa filmer kan du göra helt råa, alltså där bara motorljudet hörs, medan andra filmer har visuella effekter och musik. Båda slags filmerna har sitt värde. Ni kan också skapa filmer där ni visar folk hur man tar en sväng, klarar riktigt djup lera eller hur man inom bilsporten blir en skicklig kartläsare.

Sociala medier

Skapa också ett konto för sociala medier. Där kan ni skriva om kommande tävlingar och länka till era YouTubefilmer. Eftersom motorsporten är en mycket visuell sport kommer den att fungera väldigt bra på sociala medier. Ni kan också skapa en blogg där ni skriver lite mer om olika märken och fördjupar er inom sporten. Det finns personer som älskar att läsa långa artiklar om hur bilar och motorer har utvecklats, och så finns det personer som föredrar korta YouTubeavsnitt. Genom att skapa ett brett material kommer ni att intressera många personer och företagare. Om ni söker sponsorer är det smart att se till att allt ni gör online är mycket professionellt och att ni använder ett vårdat språk.