Handled dina barn på väg till körkortet

Oavsett din nivå inom motorsport så har du en gång varit nybörjare. Även de allra största stjärnorna hade en tid i sina liv när de inte ens kunde köra bil. För erfarna förare är det viktigt att både ta hand om och visa förståelse för de som är nya inom sporten och även nya som bilförare. Kanske är det ditt eget barn som är på väg att snart ta körkort? Då behöver ni tänka på vissa saker för att ni ska kunna övningsköra tillsammans.

Allt startar med körkortet

Många ungdomar övningskör tillsammans med någon av sina föräldrar eller kanske en partner innan det är dags för själva uppkörningen. Det ger mycket träning och viktiga erfarenheter för er båda, men säkert även en hel del trygghet för ditt barn. Det ger mycket att starta sin karriär som bilförare tillsammans med en pålitlig och trygg förälder. Dock är det inte bara att sätta sig i bilen och köra iväg; det finns några detaljer ni måste få ordning på först. Det är till exempel mycket viktigt att gå en handledarutbildning – det är obligatoriskt för alla som vill övningsköra med sina barn eller sin partner. Då blir även du uppdaterad på vad trafikskolan kräver och du får en inblick i vad din nybörjare kommer studera. På My Driving Academy hålls denna tretimmarskurs i snygga lokaler mitt i stan, så ni slipper sitta i ett trångt och oinspirerande utrymme. När ni har gått kursen är det viktigt att inte glömma bort att ansöka om handledartillstånd, men när ni har det är det bara att börja köra. När det sedan är dags att ta körlektioner hos trafikskolan är My Driving Academy både proffsiga, erfarna och flexibla. Bland annat finns möjlighet för eleven att bli upphämtad för körlektioner i hemmet, på skolan eller liknande. Lärarna ger även körlektioner under kvällar och helger utan extra kostnad, vilket gör allt väldigt mycket smidigare för er som kunder.

Var en trygg ledare

Så även inom all motorsport, också på den allra högsta nivån, är det viktigt att komma ihåg att alla en gång har varit oerfarna noviser. Men med rätt sorts hjälp och vägledning – lugn, trygg och respektfull – kommer även ungdomar och andra nybörjare utvecklas. Är du gammal i gamet och känner att allt inom körning är självklart blir det extra viktigt att våga ta ett steg tillbaka och släppa fram de yngre generationerna. Stötta deras nyfikenhet och vetgirighet så finns alla möjligheter att intresset kommer fortsätta öka hos dem. Visa att du finns där, redo med all din erfarenhet närhelst den kan behövas, och du och dina barn kommer få en fantastisk framtid ihop inom all form av bilkörning och motorsport.