Motorsport i storstan eller på landet

En del som utövar rally, motorcross eller annan gren inom motorsportens värld föredrar att köra på landsbygden. Andra gillar mer att ta del av storstadens möjligheter.

Är du som motorsportutövare i flyttartagen, men inte riktigt vet om du ska stanna kvar i storstan eller flytta ut på landet? I den här artikeln kan du läsa mer om för- och nackdelar med de båda alternativen.

Motorsport och utrustning

Du som har erfarenhet av motorsport vet att det i många fall är en krävande sport när det gäller utrustning. Något som i sin tur kräver att du har möjligheten att förvara utrustningen. Tipset är att utgå från dina behov när det gäller utrymme när du beslutar vart flyttlasset ska gå. För att göra flytten enkel kan du anlita en flyttfirma i Stockholm som ser till att fordon och utrustning transporteras tryggt från en plats till en annan.

Spontant bör det nog påpekas att storstadslivet blir dyrt och komplicerat för dig som utövar motorsport. Dels det vi nämnde kring förvaringen av fordon, dels möjligheten att meka med bilen eller crossen.

Intresse och föreningsliv

Även om det är mer praktiskt för den som utövar motorsport att bo på landet finns det också fördelar med staden. Här finns fler alternativ när det gäller föreningslivet och olika motorklubbar. Det är inte alla små orter som har aktiva motorklubbar, vilket innebär att du i slutändan kan tvingas pendla in till stan igen.

Har du inte själv några fordon utan mest är engagerad omkring tävlandet behöver inte storstan vara ett komplicerat inslag. Tävlingarna är generellt sett alltid utspridda i landet och oavsett var du bor behöver du resa till eventen.

Som du märker finns det som alltid för- och nackdelar med att bo i storstan eller på landet när du gillar motorsport. Det stående tipset är att utgå från dina behov och säkerställa att flytten inte kommer att påverka ditt motorsportintresse negativt!